01 oktober 2009

Bah! Jag tycker inte om att vara sjuk. Ligger i Fresher's flu, alla här är nämligen sjuka. Men det blir inte roligare för det... Svenska halstabletter ska i alla fall vara på väg enligt mamma.

Annars är Aberdeen fortfarande väldigt bra. Väldigt bra lärare än så länge och väldigt intressanta ämnen, hade egentligen velat sitta i biblioteket och läst en massa, men det går inte så bra just nu, får ta det nästa vecka. Skotsk lag kräver nämligen massor av läsning. I Sverige (och i Norge för den delen) har vi det så bra att det finns en bok med alla lagar i (plus några tillägg i ett par häften), vilket gör det enkelt att hitta just det man letar efter. Här utgårvi ifrån en konstitution samt några grundregler från 1700-talet. Utöver det gäller prejudikat, alltså liknande fall som dömts tidigare. Det finns alltså ingen "lagbok", man får helt enkelt leta upp ett liknande fall och referera till den domen. Inte det enklaste man kan göra, men väldigt intressant. Dessutom gillar jag vårt lagbibliotek. Det är på två våningar med alla sorters juridiklitteratur man kan tänka sig. En del av böckerna är så gamla att de hålls ihop av ett band som knutits om dem.

Men jag måste vara frisk tills måndag. Då har jag nämligen audition för en operett som ska sättas upp i februari. Håll tummarna :D

1 kommentar:

  1. Hei Sanna!
    Jeg vil bare ønske deg go bedring, å håper at du blir fort frisk igjenn

    Vi snakkes

    Hilsen

    Tony

    SvaraRadera

Translate my blog into your language